Actualitat Notícies

Auster Nadal: el 87% dels consumidors gastarà menys en regals
Auster Nadal: el 87% dels consumidors gastarà menys en regals

Incertesa, previsió i contenció trenquen amb el tradicional dispendi nadalenc, especialment en alimentació. Menys menjars familiars i incertesa econòmica fa que enguany ens oblidem de voler impressionar als nostres comensals amb aliments premium i gurmet.

La incertesa econòmica marcarà el consum durant la campanya de nadal. Si en aquestes festivitats la despesa setmanal de les famílies sol créixer entorn del 20%, enguany la tendència serà contrària: el 70% dels consumidors afirma que ha reduït el seu pressupost destinat a aquestes dates i el 87% gastarà menys en regals.

Són dades reflectides en la quarta onada del baròmetre 'Consum i compra dins i fora de la llar després del Covid-19', de Aecoc Shopperview en col·laboració amb 40dB., que reflecteixen que l'excepcionalitat viscuda en 2020 es veurà reflectida en la campanya nadalenca, especialment en el sector del gran consum.

Segons el baròmetre, si al juny el 39% dels enquestats afirmava que la seua situació econòmica havia empitjorat, hui la xifra ja arriba al 49%. A més, el 37% creu que en els pròxims mesos la seua economia podria empitjorar.

Davant aquesta realitat, el 92% dels consumidors ha reduït les seues despeses, la meitat com a resposta a l'empitjorament de la seua economia i tres de cada deu per a estalviar, a pesar que la seua situació econòmica s'ha mantingut estable. En la seua campanya #*En90segundos, Rosario Pedrosa, de Aecoc, resumeix com seran aquest "anòmal" nadal quant al consum.

ESTALVI I CERCA DE PROMOCIONS

Com a resposta a aquesta necessitat de contindre la despesa, els consumidors han optat per planificar més que mai les seues compres i aprofitar les ofertes disponibles en aquestes dates. En aquest sentit, el 44% afirma que enguany controlarà més el seu pressupost i visitarà diferents establiments en cerca de promocions.

En relació a la previsió, el 57% planificarà més les seues compres amb la intenció de ser més racionals i menys impulsius a l'hora de consumir, i el 34% ha preferit anticipar les seues compres nadalenques en relació a altres anys.

Menys menjars familiars i incertesa econòmica fa que enguany ens oblidem de voler impressionar als nostres comensals amb aliments *premium i gurmet.

La caiguda del pressupost nadalenc també afecta a la alimentació. Abans de la pandèmia, la meitat dels consumidors optava per provar les novetats que apareixien en el mercat durant aquestes dates i adquirien productes *premium o gurmet amb la intenció d'agradar i sorprendre en les celebracions. No obstant això, en aquest 2020 tan sols el 21% afirma que buscarà aquests productes especials per a celebrar les dates. Un canvi de comportament que està relacionat amb les expectatives dels ciutadans davant un Nadal que serà diferent: el 60% assumeix que enguany celebrarà menys menjars familiars per por del contagi.

COMPRES SEGURES I DE PROXIMITAT

A més de la contenció en la despesa, aquesta campanya nadalenca està marcada per els canvis d'hàbits que la pandèmia ha provocat en uns consumidors conscienciats de la necessitat d'evitar al màxim els desplaçaments i les aglomeracions per a reduir el risc de contagi.

Així, en aquestes setmanes es mantindran algunes de les tendències que estan marcant aquest 2020, com el consum segur i de proximitat: el 59% dels ciutadans afirma que acudirà a establiments pròxims a la seua llar i el 57% concentrarà les seues compres en menys establiments.

D'altra banda, el canal online seguirà amb l'extraordinari creixement que està registrant des de l'inici de la pandèmia. Quatre de cada deu enquestats afirma que en aquest nadal comprarà més regals a través del *ecommerce i el 25% assegura que incrementarà les seues compres online de alimentació i begudes.

El 25% dels consumidors assegura que incrementarà les seues compres online d'alimentació i begudes.

CONSUM EN 2021: PRÒXIM, ONLINE I MÉS SOSTENIBLE

L'anunci de l'aparició de diferents vacunes que estaran disponibles en els pròxims mesos ha generat un cert optimisme entre els consumidors, que ja planifiquen com serà el seu consum una vegada passe la crisi del Covid-19. Segons l'informe de *Aecoc *Shopperview, les categories que tindran una recuperació més ràpida són aquelles relacionades amb el consum fora de la llar. Un de cada cinc consumidors espera augmentar les seues despeses en viatges, oci i en restauració.

En el costat oposat, les categories que han sigut prioritàries durant la pandèmia, com l'alimentació, la salut o la despesa en habitatge normalitzaran el pes que tenien dins del pressupost familiar una vegada passe la crisi.

De cara a les expectatives per a 2021, l'informe apunta al fet que s'accentuaran algunes de les tendències que més han crescut enguany, com la seguretat, el comerç online, la proximitat i la sostenibilitat. En aquest sentit, huit de cada deu consumidors considera important que les botigues mantinguen els protocols de seguretat implantats des de l'inici de la pandèmia fins que hi haja una vacuna disponible. Sobre el creixement del ecommerce, el 35% dels consumidors assegura que incrementarà les seues compres online en productes de gran consum, la qual cosa confirma que el canal segueix sense trobar el seu sostre en la categoria. Quant a la sostenibilitat, el 48% dels enquestats afirma que l'any pròxim comprarà més productes respectuosos amb el medi ambient, pel 58% que adquirirà més productes de proximitat i set de cada deu que reduirà el seu consum de productes amb envasos de plàstic.

Finalment, l'informe apunta a una consolidació del consum d'alimentació en la llar, amb el 63% dels enquestats que té la intenció de comprar productes per a cuinar més a casa en 2021. Una tendència que afavoreix tant als productes d'alimentació com a l'oferta de menjar preparat dels supermercats: el 17% dels consumidors afirma que comprarà aquests productes en els pròxims mesos.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías