logo

Actualitat Notícies

Black Friday 2019: com evolucionen els preus

Penses aprofitar les ofertes de novembre? Un any més, monitorem els preus per a saber si les promocions del Black Friday són realment per a punt. Comencem a veure què ha passat amb les anunciades gangues del Singles Day, l'11 del

Revisem els preus

El nostre objectiu amb aquest control de preus? Esbrinar si el preu en certs dies de rebaixes era superior, igual o inferior al del període anterior. Per a poder arribar a les nostres conclusions realitzem un exhaustiu estudi de preus:

Recaptem i analitzem diàriament més de 23.300 preus.

Es tracta de preus de 25.386 productes pertanyents a 31 famílies de productes, bàsicament electrodomèstics, aparells d'electrònica i tecnologia.

Vam recollir dades de 41 pàgines de botigues online.

Evolució de preus fins al Single's Day

El primer control el realitzem en el *Singles' *Day, el famós 11 del 11: comprovem si en els diferents establiments el nivell de preus dels productes *controladeos era superior, igual o inferior al dels dies anteriors .

L'11 de novembre se celebra el Dia del Solter, el *Singles' *Day, una data que algunes webs també aprofiten per a fer descomptes i promocions.

Les nostres dades són eloqüents: comparant els preus dels més de 25.000 productes l'11 de novembre amb el preu mínim del període entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre, comprovem que:

Hi ha un major percentatge de pujades (23%) que de baixades (4%).

Les pujades van ser de més entitat que les baixades: de mitjana les pujades eren del 8%, i les baixades, del -5%.

Descomptes limitats

Hem comprovat que els descomptes en aquest Dia del Solter són molt limitats: a penes un 4,3% dels productes analitzats van estar realment més barats en el *Single’s *Day que en qualsevol dia entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre.

Per botigues, només Navarrete online que va rebaixar un 5% tot el seu catàleg. Aquesta ha sigut la botiga amb descomptes més estesos, seguida molt des de lluny per La meua *Electro, amb un 7% dels seus productes rebaixats. En *Amazon i Nou *Electro també vam veure entre un 2 i un 3% de preus rebaixats respecte al període anterior.

Fixant-nos en els productes, comprovem que un 23% dels productes estaven més cars el Dia del Solter que en algun moment entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre. I on hi ha hagut un major percentatge de preus que hagen pujat? Perquè en *Tien21, amb preus ara més cars en més de la meitat del catàleg (53%), en Electrònica Vicente (61%), Fnac (62%) i Pneumàtics online (67%).

Preus més cars en el Single's Day

Comprar en el Dia del Solter ha sigut un 2% més car de mitjana que en dies anteriors, segons es desprén de la comparació dels preus del *Singles' *Day amb el mínim entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre.

A més, en algunes webs molt conegudes el sobrepreu mitjà ha sigut considerable.

Només en Navarrete online els preus van ser inferiors, de mitjana, als del període estudiat.

En Amazon els productes que van pujar ho van fer una mitjana del 10% i els que van baixar del 5%.

En Fnac també trobem importants contrastos, amb pujades mitjanes del 12% contrarestades per baixades del 8%.

Les pujades més cridaneres les trobem en El Corte Inglés: el 35% dels productes del control van pujar de preu, i el van fer una mitjana d'un 16%.

I per productes?

Fixant-nos en les categories de productes, comprovem que la majoria estaven més cares en el *Singles' *Day que en el període anterior: les úniques excepcions van ser les dels calefactors portàtils, on trobem igual nombre de pujades que de baixades i, en les torradores, amb un major percentatge de baixades de preu.

Què passarà en els pròxims dies?

Continuem alerta revisant diàriament milers de preus per a ajudar-te a comprar millor en el Black Friday.

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías