logo

Actualitat Notícies

El Black Friday se situa com una de les dates més estressants per al consumidor

L'estrés que produeix comprar durant el *Black *Friday es deu al fet que cada vegada els consumidors es mostren més atents als seus dispositius mòbils a més dels canals de comunicació habituals com la televisió, la ràdio o la premsa./larazon.es

Ofertes exclusives, descomptes, preus trencadors…tot això condensat en dos o tres dies per als compradors més àvids. Sis de cada deu consumidors reconeixen que durant el *Black *Friday viuen moments d'ansietat i tensió relacionats amb les compres, segons l'enquesta que l'observatori de *Nascia ha realitzat a més de 1.200 persones.

Això fa que l'últim cap de setmana de Novembre, encara que cada vegada amplien més dies, es convertisca en una de les dates més estressants per al consumidor juntament amb l'inici de rebaixes i les pròximes compres nadalenques.

El motiu és la necessitat que s'ha creat entorn a la ‘millor compra de l'any’ en relació a la qualitat i al preu que les diferents empreses posen a la disposició del client en general.

El temps limitat per a aquestes compres i la proximitat amb les festes de Nadal converteixen a les compres en una cosa urgent, important i prioritari segons indiquen els professionals de *Nascia.

A més d'això, les necessitats d'autorealització i reconeixement per ser el que més i millor haja comprat en un moment tan ‘mediàtic’ converteixen la piràmide de *Maslow en un triangle invertit almenys durant unes hores.

L'estrés que produeix comprar durant el *Black *Friday es deu al fet que cada vegada els consumidors es mostren més atents als seus dispositius mòbils a més dels canals de comunicació habituals com la televisió, la ràdio o la premsa. La tensió és cada vegada major en la compra online, ja que les unitats limitades fan que refrescar constantment la pàgina o prémer el botó de compra abans que ningú generen una ansietat important en molts d'ells.

I és que cada vegada més persones s'incorporen al comerç electrònic que, si bé evita les aglomeracions de la botiga física i el consegüent estrés, no evita la tensió i l'estrés de comprar en una pàgina que no se sature amb una sèrie d'unitats limitades en estoc.

Per a no caure en l'estrés durant el *Black *Friday, *Nascia recomana relativitzar les nostres compres i que les necessitats de compra siguen reals. Aprofitar les bones ofertes està molt bé, però sempre afrontant-les no des del desig irrefrenable sinó des de la tranquil·litat de gaudir del procés.

Evitar les aglomeracions comprant a primera hora de l'obertura dels comerços i grans superfícies o a mig dia en l'hora del menjar ens pot estalviar l'estrés de les multituds.

Finalment, seleccionar aqueix producte que més ens agrada i mantindre'l en el carret durant unes hores ens ajudaria en la planificació de les nostres compres online i evitaria l'estrés d'haver de buscar, refrescar i desesperar-nos per no adquirir el producte que desitgem.

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías