logo

Actualitat Notícies

El Govern estén la moratòria als crèdits al consum i prohibeix el tall de subministraments a les llars

El Govern ha aprovat ampliar a tres mesos la moratòria en el pagament de les lletres hipotecàries i estendre'l a tots aquells crèdits vinculats a el consum per a aquelles llars que hagen sigut impactats per la crisi del coronavirus.

Així figura en el Reial decret llei pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front al covid-19 analitzat hui pel Consell de Ministres.

El termini de la suspensió se suma al del pagament de les hipoteques i serà de tres mesos, limitat a aquelles famílies que hagen vist reduir els seus ingressos de manera dràstica en les últimes setmanes per l'aplicació d'un ERTE o el cessament d'activitat d'una empresa. El banc no podrà cobrar en aquest període ni la quota ni els interessos dels crèdits.

D'altra banda, el reial decret estableix que mentre està en vigor l'estat d'alarma no podrà suspendre el subministrament d'energia elèctrica, gas i aigua a cap llar considerada "habitatge habitual" excepte per motius lligats a la seguretat de subministrament.

"Així mateix, el període durant el qual estiga en vigor l'estat d'alarma no computarà a l'efecte dels terminis compresos entre el requeriment fefaent del pagament i la suspensió del subministrament per impagament establits en la normativa vigent o en els contractes de subministrament en el seu cas", remarca la literalitat de la norma.

En el reial decret aprovat pel Consell de Ministres hui, també s'amplia, per a protegir als afectats per la crisi del Covid-19, el bo social perquè les persones que queden en situació de vulnerabilitat, com a treballadors afectats per acomiadaments o autònoms que hagen hagut de cessar en la seua activitat, puguen acollir-se a ell.

Així mateix, s'aplicarà una moratòria en el pagament de subministraments per a autònoms i pimes, que podran, a més, adaptar els seus contractes a les seues noves realitats de consum sense penalització per part de les seues companyies subministradores.

Consulta la noticia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías