Actualitat Notícies

Targeta: la millor opció per a pagar en els teus viatges
Targeta: la millor opció per a pagar en els teus viatges

Et vas de viatge a l'estranger? Es van els teus fills a passar l'estiu? La millor opció de mitjà de pagament és una targeta, per seguretat, per preu, per versatilitat  i per facilitat d'ús. Tria una bona targeta i pren nota d'aquests 10 consells per a usar la targeta en els teus pagaments a l'estranger.

Les targetes són el mitjà de pagament més adequat per a viatjar a qualsevol destinació, ja que són admeses en la major part dels comerços del món, la qual cosa et permetrà pagar les teues compres a l'estranger. Vols saber quina targeta és la més rendible? Consulta el de
viatge? No sense la meua targeta

Efectiu, targeta, xecs de viatge… Quina és la millor forma de pagar a l'estranger?

Encara que sempre cal arribar una mica de diners en efectiu per als xicotets pagaments, el nostre consell és recórrer a les targetes i usar-les sempre que siga possible. Així es limiten els riscos que suposa portar grans quantitats d'efectiu.

Per a pagar compres i serveis, el millor és una targeta de crèdit sense comissions per ús fora de la zona euro.

Per a traure diners del caixer, l'opció més barata és una targeta que no cobre comissions per extraure en caixers a l'estranger ni per usar la targeta fora de la zona euro.

Consells per a evitar problemes amb la targeta

  •     Abans del viatge, comprova les comissions per utilització fora de la zona euro de les teues targetes. Si les teues tenen aqueixa comissió, pots sol·licitar alguna de les targetes que no cobren res.
  •     Assabenta't també del que et cobren per traure diners a l'estranger: hi ha algunes targetes que no cobren res per fer-ho, una opció a valorar si viatges fora amb freqüència.
  •     Feix números, un càlcul aproximat del que gastaràs i assegura't que el límit de la targeta és suficient. Si ho necessites, eres a temps de sol·licitar al teu banc que amplie el límit de crèdit per a no esgotar el saldo durant les vacances.
  •     És convenient portar una segona targeta per si falla la que uses habitualment.
  •     Els caixers d'altres països et poden cobrar una comissió pel seu ús, independent de la qual et cobra el teu banc. En alguns països el caixer informa en pantalla de la comissió aplicable i és possible cancel·lar l'operació si no ens sembla adequada.
  •     En països com els Estats Units o Regne Unit són habituals els caixers de “marca blanca”, que no estan vinculats amb cap entitat bancària. Atent: utilitzar alguns d'aquests caixers, sobretot en els situats en aeroports i estacions, pot eixir-te més car.
  •     Si estàs fora de la zona euro i el caixer o el *TPV del comerç t'ofereix la possibilitat de realitzar el pagament en euros, és millor rebutjar aquesta possibilitat i triar el pagament en la moneda local: el tipus de canvi que apliquen en aquests casos sol ser molt perjudicial.
  •     Les entitats disposen de números de telèfon específics i generalment gratuïts per a cridar des de l'estranger i anul·lar la targeta en cas de robatori o pèrdua. Informa't bé i anota'ls abans d'eixir de viatge.
  •     Molta cura amb càrrecs duplicats: si els pateixes, mira com reclamar.

Si prefereixes els diners en efectiu...

Si canviaràs moneda a Espanya, comprova els tipus i comissions aplicables per la teua entitat i compara-ho amb altres opcions.

No deixes el canvi de moneda per a l'últim dia: les sucursals no solen  disposar de moneda estrangera, per la qual cosa cal realitzar la sol·licitud amb diversos dies d'antelació.

Si viatges a un país amb una divisa que no cotitza, no tindràs més remei que canviar allí per la moneda local. En quasi tots els països et canviaran euros per la moneda local, però convé que t'assegures abans, perquè si no és així hauràs de portar una altra divisa, generalment el dòlar.

En països poc desenvolupats existeixen “mercats negres” de canvi de divises, on suposadament es pot obtindre un tipus de canvi més favorable. No caigues en la temptació: corres risc de ser estafat, perdre els teus diners o una cosa pitjor.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías